• 100% natuurlijk
  • vegan
  • palmolievrij
  • plasticvrij

Over Wat Sop

De zeperds

Benieuwd hoe we in deze soap zijn beland? 

 

Wij zijn Ilse en Rienke en we zijn al jaren buren en vriendinnen van elkaar. November 2019 kwam Ilse met het lumineuze idee om een workshop zeep maken te gaan doen. Rienke had nog haar twijfels, maar omdat workshops met Ilse altijd wel gezellig zijn ging ze mee.

Bij Ed van www.workshopzeepmaken.nl in Apeldoorn hebben we de kneepjes van het vak geleerd en onze eerste zeepjes gemaakt en de rest is geschiedenis.

Natuurlijke ingrediënten

We weten het, 'natuurlijke ingrediënten' is een rekbaar begrip, maar in ons geval durven we dat gerust te zeggen.

Al onze zepen zijn op basis van plantaardige oliën zoals olijfolie, amandelolie, kokosolie en sheaboter en de castorolie zorgt voor lekker veel schuim. Ook de geuren en kleuren zijn niet kunstmatig, synthetische parfumolie bijvoorbeeld komt er bij ons niet in. De zepen zijn gegeurd met essentiële oliën en de kleuren zijn afkomstig van kurkuma, cacao  en andere natuurlijke kleurstoffen.

Huidvriendelijk

Bij al die lekkere, voedende olietjes gaan we natuurlijk geen onnodige toevoegingen gooien. In onze zepen zitten dus geen parabenen, sulfaten, schuimverbeteraars en namen die we niet uit kunnen spreken. Ook de scrub is afkomstig van ingrediënten die je zelfs gewoon zou kunnen eten, zoals maanzaad, havermout  en koffiegruis. 

Milieu

Je verwacht het waarschijnlijk al een beetje, maar naast huidvriendelijk is Wat Sop ook milieuvriendelijk. Onze zepen hebben alleen een etiket en geen plastic verpakking. Ook onze shampoo bar Kop Sop, dus dat scheelt een hoop plastic flessen in je badkamer en bij het afval! Ook doen we zoveel mogelijk aan hergebruik, bijvoorbeeld bij onze Confettizeep en de Zuivere Koffie en komt palmolie er bij ons niet in. Zo hopen we een klein steentje bij te dragen aan een groenere wereld. 

Vegan 

Bijna al onze zepen zijn vegan, behalve een paar uitzonderingen waar bijenwas in verwerkt is. Dit vermelden we er altijd duidelijk bij. 

Vragen?

Wil je nog iets weten of heb je verzoeknummers? Dan mag je ons altijd mailen: info@watsop.nl