Over Wat Sop

Benieuwd hoe we in deze soap zijn beland? 

 

Wij zijn Ilse en Rienke en we zijn al jaren buren en vriendinnen van elkaar. November 2019 kwam Ilse met het lumineuze idee om een workshop zeep maken te gaan doen. Rienke had nog haar twijfels, maar omdat workshops met Ilse altijd wel gezellig zijn ging ze mee.

Bij Ed van www.workshopzeepmaken.nl in Apeldoorn hebben we de kneepjes van het vak geleerd en onze eerste zeepjes gemaakt en de rest is geschiedenis. Beiden hebben we nog een baan naast het zeep maken, Ilse in de verpleging en Rienke in het bedrijf van haar en haar man en als schrijfster. Talig zijn we overigens allebei en we beleven dan ook de grootste lol aan het verzinnen van leuke namen voor onze sopjes, maar dat zal niemand ontgaan zijn. ;) 

Nooit hadden we verwacht dat zeep maken zo verslavend zou zijn, we verheugen ons er elke keer weer op om de olietjes bij elkaar te doen en het aansnijden van een zeep is bijna spannend. Nog leuker werd het toen winkels ons gingen volgen op Instagram en met de vraag kwamen of ze onze zeep mochten verkopen. De eerste winkel die het met ons aandurfde was Van Sinckel in Vorden al snel gevolgd door Het Geheim van Mooie Dingen en By Nord in Zutphen en inmiddels zijn daar alweer een aantal winkels bijgekomen.

We vinden het ontzettend leuk om als Achterhoeks product verspreid door de regio verkocht te worden. 

Steeds meer mensen beginnen in te zien dat we wat aan de enorme berg met plastic moeten doen en een eerste grote stap is je badkamer ontdoen van shampooflessen en zeeppompjes. Maar ook in de keuken kan het een heel stuk groener. Hoe meer we ons er in gingen verdiepen hoe meer ideeën er kwamen. We hebben inmiddels niet alleen zeep voor onze huid, maar ook shampoo bars en schoonmaakzeep voor allerhande huishoudklussen inclusief accessoires. En nadat Ilse haar stinkende hond met onze zeep had gewassen en hij beduidend beter rook dan daarvoor, hebben we nu ook een zeep voor je huisdier. 

 

Kortom, we zijn nog lang niet uitgezeept en blijven lekkere sopjes voor jullie brouwen.

Ideeën, suggesties en andere verzoeknummers? Mail ons!