Home

WAT SOP? 

Je kent het wel, je staat onder de douche en de zeep is op. Dat wil zeggen, je ziet door de enorme hoeveelheid speciale shampoos en douchegelletjes voor het hele gezin jouw eigen fles niet meer staan. Allemaal zeepproducten die je ooit in de aanbieding kocht, omdat je ze toen echt nodig had. Maar is dat zo? Hebben we honderd en één soorten zeep nodig om schoon en verzorgd te zijn? Volgens ons niet.

 

Onze zepen bestaan uit een basisrecept van olijfolie, amandelolie,  kokosolie, sheaboter en castorolie aangevuld met mooie natuurlijke kleuren en etherische olie waardoor ze heerlijk ruiken. 

ZEEP

De ‘zeep’ in een fles die in de meeste badkamers staat en het zeeppompje in de keuken is geen zeep. Echte zeep is vet/olie dat door middel van loog is verzeept. Het gebruik van loog lijkt heel chemisch, maar tijdens het verzepingsproces verdwijnt dit volledig waardoor er absoluut geen loog meer achterblijft in het eindproduct. Het is dus volkomen veilig. Om de zeep nog zachter te maken, zijn al onze zepen 5% overvet. Dat betekent dat er na verzeping nog vet achterblijft in de zeep waardoor de huid niet uitdroogt, maar juist gevoed wordt. Geen trekkerige gevoel dus.

 

verzadigde vetten olijfolie zeep duurzaam handgemaakt biologisch palmolievrij

VERZORGEND

Onze zeep bevat geen parabenen of SLS die huidirritatie kunnen veroorzaken. SLS is een prima vet verwijderaar die tegelijkertijd ook de natuurlijke vet- en beschermlaag van je huid aantast en je huid uitdroogt. En dat wil je niet!

 

 

 

webwinkel zeep online ambachtelijk groen duurzaam bewust  beauty beautyproducten

PALMOLIE

De meeste supermarkt zeep is gemaakt met behulp van palmolie. Hiervoor wordt veel regenwoud gekapt en gaan hele leefgebieden van dieren er aan. Wij vinden dat niet meer kunnen, dus onze zeep is palmolievrij!

LESS WASTE

Een stuk zeep is less waste, omdat:

- Je vele malen langer doet met een stuk zeep dan met een fles vloeibare zeep.

- Een stuk zeep geen plastic verpakking nodig heeft.

-Wij restjes hergebruiken, zoals restjes zeep in onze Confettizeep en koffie in de Zuivere Koffie.

 

 

HOUDBAARHEID

Harde zeep is in principe oneindig houdbaar. Na verloop van tijd zal de zeep wat uitdrogen, omdat het restwater verdampt, maar de kwaliteit zal daar niet onder lijden. Sterker nog, de kwaliteit van de werkzame stoffen neemt hierdoor toe, dus de zeep wordt nog beter. 

shampoobar plasticvrij palmolievrij duurzaam

SHAMPOO BAR

Wist je dat je niet alleen je lijf, maar ook je haren kan wassen met harde zeep? Het is soms even wennen, maar met een shampoo bar blijft je haar langer fris en je zult merken dat je het echt minder snel weer hoeft te wassen. Onze shampoo bar heet Kop Sop. Probeer het zelf! 

 

Gratis verzending boven de €35,- in Nederland

We bezorgen gratis in omgeving Zutphen/Warnsveld